کم رویی چیست؟ دلایل و درمان کم رویی کودک و بزرگسال
دلایل کم رویی کودک و بزرگسال
اگر بخواهیم به بررسی دلایل کم رویی در کودکان و بزرگسالان بپردازیم، عوامل بسیاری در بروز کم رویی دخیل هستند اما در این میان سه عامل از دیگر عوامل پر رنگ تر هستند. اولین دلیل کم رویی در بحث وراثت و ژنتیک وجود دارد. شاید باور کردنی نباشد اما بهتر است بدانید که بعضی افراد به صورت ژنتیکی خجالتی هستند. مغز این افراد در هنگام صحبت کردن با دیگران یا معاشرت با آنها سیگنال هایی مبنی بر ترس یا احساس خطر میفرستد و همین موضوع باعث می شود که از معاشرت اجتناب کنند. هرچند که این حالت کاملا برطرف شدنی و اصلاح پذیر است. دومین دلیل، محیط خانواده فرد است. اگر فردی مدام در محیط منزل، سرزنش شود یا بابت نوع رفتارش زیر ذره بین باشد، درگیر بکن نکن های افراطی و القای حس شرم و خجالت باشد، قطعا تبدیل به کم رویی او خواهد شد.
به عنوان سومین دلیل مهم باید اشاره کنیم به خاطرات و اتفاقاتی که فرد در گذر زمان با آنها مواجه می شود. مثلا ممکن است در مدرسه توسط معلم و یا دوستان مورد تمسخر و تحقیر قرار گرفته باشید یا اینکه در یک مهمانی در مورد لباس یا نوع راه رفتن تان مورد یک انتقاد بی رحمانه قرار گرفته باشید. تمام این موارد به نهادینه شدن کم رویی در شما کمک می کند، البته باید آگاه باشید که تمامی این موارد قابل اصلاح هستند که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
کم رویی یک احساس ترس و ناراحتی در برخورد با افراد در موقعیت های مختلف است که در ذهن ایجاد می گردد و روی رفتار و روابط شما در جامعه تاثیر می گذارد.
درمان کم رویی کودک و بزرگسال
بیشتر موقعیت هایی که باعث می شود کم رویی در وجود ما ریشه بدواند، در کودکی اتفاق می افتد. فرد بزرگسال با اعتماد به نفسی که دارد بسیاری از موقعیت ها را می تواند کنترل کند اما در سنین کودکی به شما ضربه وارد می شود و به عنوان یک خاطره ناگوار در ناخودآگاه ذهنتان می ماند و با بالا رفتن سن، با شما بزرگ و بزرگتر شده تا جایی که برای معرفی خود در بین سایر خصوصیات خوب اخلاقی تان کم رویی و خجالتی بودن را نیز اضافه می کنید.
فرهنگ اشتباه، باورهای غلط، کمال گرایی، اضطراب بیش از حد، داشتن بیماری های جسمی همه و همه باعث خجالتی شدن افراد می شود. در قدم اول برای درمان، کمک گرفتن از یک مشاور توصیه میشود. دو تمرین نیز به شما پیشنهاد می دهیم، اولین مورد آگاهی یافتن درمورد خودتان است یعنی سعی کنید به خودآگاهی برسید و در لحظه ای که احساس شرم و کم رویی بر شما غالب شده است، نفس عمیق بکشید و حالاتی که برایتان پیش آمده، نظیر تپش قلب را در ذهن خود مرور کرده تا به خودآگاهی برسید. و مورد بعدی اینکه با ترس هایتان مواجه شوید و شروع به برداشتن قدم های کوچک در راه مواجهه با ترس هایتان بکنید. در جمع صحبت کنید برای انجام
کار ها داوطلب شوید تا با کم رویی و خجالت خودتان مقابله کنید.
دکتر مهدی اشرف زاده رئیس یوگا استان خراسان رضوی | مسیر رشد.
دیدگاهتان را بنویسید