یوگا چیست؟ تمرینات یوگا
مقدمه یوگا:
پاندمی کرونا باعث شده است که سبک زندگی انسان در تمام زمینه ها تغییر کند. از نحوه تفریحات گرفته تا نوع ورزش کردن و حتی تغذیه انسان دچار تغییر شده است.
این بیماری باعث افزایش استرس و اضطراب افراد شده است و یکی از راه های غلبه بر استرس ورزش می باشد
ولی با وضعیت موجود انجام بسیاری از ورزش های فیزیکی با محدودیت مواجه شده است. یکی از راه های که سازمان بهداشت جهانی به آن توصیه می کند استفاده از ورزش های خانگی مانند:
یوگا می باشد. که این ورزش علاوه بر تقویت جسم باعث سلامتی روح و روان افراد نیز می شود.
یوگا چیست؟ تمرینات یوگا به چه صورت می باشد؟
معنی لغوی یوگا به معنای اتحاد و همبستگی می باشد. و این به معنی اتحاد روح و جسم و تمام اعضا و اندام های بدن می باشد.
امروزه همچنان به اتحاد و یکسان سازی نیروهای مثبت و منفی بدن هم در این ورزش اشاره می شود. این ورزش یکی از قدیمی ترین ورزش های جهان محسوب شده که با تلفیق علم امروزی مدرن تر شده و انسان بیش از پیش به فواید این ورزش پی برده است.
تمرینات یوگا:
ورزش یوگا به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که با توجه به انواع آن شامل تقسیم بندی تمرینات زیر می باشد:
تمرینات یوگا هاتا:
این دسته از تمرینات این ورزش شامل تمرینات مقاومتی و فیزیکی بر پایه قدرت طبیعی بدن می باشد که برای تقویت بدنی و تنفسی بسیار مهم و کاربردی می باشد.
این تمرینات باعث می شود حالت فیزیکی فرد تقویت شده و در مقابل استرس ها و اضطراب ها تحریک پذیری کمتری داشته باشد و قابلیت کنترل بیشتری بر سیستم اعصاب خود داشته باشد.
از انواع این حرکات می توان به: حرکت تخته، حرکت تاج گل، حرکت خم شدن رو به جلو، جهش هلالی و غیره اشاره کرد.
تمرینات یوگا راجا:
این تمرینات با مورد قبلی ذکر شده بسیار متفاوت است این تمرینات معمولا مداوم و مکرر بوده و هدف آن رسیدن به آرامش ذهنی و روحی و روانی خواهد بود. از این تمرینات به عنوان مدیتیشن نیز نام می برند.
این تمرینات باعث می شود که دقت، تمرکز، اراده، مهارت ذهنی، و سایر موارد مرتبط با ذهن افزایش یابد. این گونه تمرینات به ویژه برای شرایط این روزها بسیار می تواند مفید و کاربردی باشد.
زیرا برای کنترل استرس و اضطراب می تواند بسیار موثر باشد. از جمله این تمرینات میتوان به: حرکت Pratyahara یا کنترل و عقب نشینی احساسات حسی، Dharana یا تمرکز، Dhyana متمرکز شدن فرد یا مدیتیشن، Samadhi روشنگری، رها شدن و ویپاسانا اشاره کرد.
در انتها:
سازمان بهداشت جهانی در خصوص طغیان بیماری های روحی و روانی در دوران پسا کرونا اخطار داده است و یکی از راه حل های این مورد را انجام ورزش های فیزیکی و روحی و روانی عنوان کرده است. ورزش یوگا و انجام تمرینات خانگی آن یکی از پیشنهادات این سازمان می باشد که بسیار می تواند به افراد در این شرایط کمک کند.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید