شش تمرین لحن در فن بیان
مقدمه شش تمرین لحن در فن بیان:
بارها برای همه ما اتفاق افتاده است که در موقعیت های حساس و یا مصاحبه های کاری به دلیل عدم داشتن اعتماد به نفس کافی و عدم آشنایی با فن بیان دچار مشکل شده ایم. ولی اگر فرد قبل از این جلسات تمرین لحن در فن بیان داشته باشد به راحتی می تواند فرد مقابل را تحت تاثیر قرار دهد و اعتماد به نفس مناسبی داشته باشد.
6 روش کاربردی برای تمرین لحن در فن بیان:
لحن یک مرحله بالاتر از هنر سخنوری است زیرا که شما باید قدرت سخنوری داشته باشید سپس بتوانید نسبت به مخاطبان خود لحن مناسب را انتخاب کنید در این بخش به مهمترین روش های تمرین لحن اشاره خواهیم کرد:
1- قصه گویی: قصه گفتن برای بچه ها یک تمرین مناسب برای تمرین انواع لحن می باشد. علاوه بر اینکه شما در این حالت تمرین لحن می کنید مجبور خواهید شد تا با زبان کودکانه مفهوم قصه را نیز به کودک برسانید و این خود نیز نوعی تمرین فن بیان محسوب می شود.
2- قدم دوم که کمی لحن بیان جدی تری را تمرین کنیم و ادای کلمات را تقویت نماییم خواندن شاهنامه و یا شاهنامه خوانی ویا به طور کلی خواندن متن های اساطیری و قدیمی می باشد. این متن ها به ما کمک خواهد کرد تا لحن خشن و جدی را تمرین نمایید. همچنین این متن ها تمرین مناسبی برای انجام مراحل تمرینات مختلف زبان بدن نیز می باشد.
3- خواندن شعر نو: چرا که شعر نو به نثر و زبان امروزی ما نزدیکتر است و در عین حال ما را اسیر قافیه و آهنگ شعر نخواهد کرد. و در عین حال گستره لغاتمان را افزایش داده و در تمرین لحن می تواند بسیار برای ما مفید باشد.
4- خاطره گویی: یکی از مهمترین تمرینات لحن بیان خاطره گویی می باشد که روش درمانی روان پزشکی با این نام هم وجود دارد. گفتن خاطره بسیار می تواند به شما در تقویت فن بیان و افزایش اعتماد به نفس کمک کند. اگر در ابتدا قادر نیستید تا این کار را در جمع انجام دهید با فیلم گرفتن از خود شروع کنید ولی نهایتا باید خاطره گویی را در جمع اجرا نمایید.
5- پادکست گوش کنید و پادکست بسازید: 40 درصد از منظور و هدف ما در فن بیان از طریق لحن منتقل می شود که درصد بزرگی می باشد. برای این کار بهتر است یک متن را از اینترنت انتخاب کنید و پادکست آن را گوش کنید سپس مانند گویندگان اخبار چندین بار از روی آن بخوانید و صدای خود را ضبط کنید. سپس سعی کنید تا اصول پادکست سازی را رفته رفته در این متن اجرا کنید.
6. قرار دادن حرف ها و سخنان جدی در کلام ها و شعر های آهنگین: برای این منظور شعری را که ریتم و آهنگ مناسبی دارد و شما با آن آشنایی کامل دارید انتخاب کنید مانند: شعر یه توپ دارم و کلمات جدی و متن سخنرانی را که دارید در این آهنگ قرار دهید و آن را به صورت آهنگین بیان نمایید. این کار ممکن است در وهله اول مسخره و سخت به نظر برسد ولی این روش یکی از کاربردی ترین روش های تمرین لحن می باشد.
دکتر مهدی اشرف زاده مدرس فن بیان
دیدگاهتان را بنویسید