10 تمرین جالب برای تقویت حافظه و افزایش عملکرد مغز
ذهن ما از پنج عملکرد شناختی اصلی تشکیل شده است: حافظه، توجه، زبان، مهارت های دیداری – مکانی و عملکرد اجرایی. قوی نگه داشتن این مناطق یکی از کلیدهای افزایش فعالیت مغز و کاهش اختلالات مغز است.
با مسیر رشد همراه باشد.
1. تقویت حافظه را در نظر داشته باشید.
حافظه یک فرایند پیچیده است که مناطق مختلف مغز را درگیر میکند. حافظه کوتاه مدت از سلول های مغزی متفاوتی نسبت به حافظه بلند مدت استفاده میکند. در جامعه پر سرعت ما، یادآوری سریع و قدرت حافظه اهمیت بیشتر و بیشتری پیدا کرده است. چندین تکنیک تقویت مغز وجود دارد که میتوانید از آنها برای بهبود حافظه و کسب مهارت های جدید استفاده کنید.
آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا برخی رایحه ها حافظه شما را تحریک میکنند؟ تحقیقات نشان میدهد وقتی چندین حس خود را درگیر یک فعالیت یادگیری میکنیم، مغز به سرعت این اطلاعات را جذب میکند. تلفیق جزئیات بصری و حسی، اثربخشی یادگیری را برای افراد در هر سنی افزایش میدهد.
2. روال روزانه خود را تغییر دهید.
یک روش عالی برای بهبود فعالیت مغز تغییر دادن وظایف روزمره برای تقویت مغز است. به عنوان مثال، سعی کنید از دست غیر مسلط خود برای نوشتن استفاده کنید. این کار علاوه بر تمرکز بیشتر، هماهنگی چشم و دست شما را نیز تقویت میکند. با استفاده از دست غیر مسلط خود میتوانید کارهای مشابهی را انجام دهید از جمله مسواک زدن، نگه داشتن ماوس کامپیوتر و باز کردن شیشه ها.
این چالش ها به ایجاد ارتباطات جدیدی بین اتصالات عصبی مختلف مغز کمک میکند. تمرینات زیر به بهبود حافظه و تقویت عملکرد مغز کمک میکند. سعی کنید روزانه یک یا چند مورد از این فعالیت ها را انجام دهید.
3. در وب گشت و گذار کنید.
درست شنیدید، وقت گذراندن در وب مزایایی دارد. به گفته محققان گذراندن وقت در اینترنت ممکن است باعث تحریک و بهبود عملکرد مغز شود. در مطالعه ای که در سال 2008 در مجله آمریکایی روانپزشکی سالمندان گزارش شد، بیست و چهار داوطلب 55 تا 76 ساله تحت مطالعه در حال گشت و گذار در اینترنت قرار گرفتند. در حالی که هر دو گروه فعالیت مغزی مشابهی داشتند، گروهی که در اینترنت “گشت و گذار” کردند فعالیت بیشتری در مناطق دیگر مغز نشان دادند. این خبر خوبی برای همه معتادان وب است.
4. زبان جدید، بازی با کلمات و جدول کلمات متقاطع
.با تحریک ذهن با یافتن یا ساختن کلمات جدید، زبان های جدید و بازی های کلمه ای، ممکن است بتوانید از آن در برابر آسیب شناسی های مرتبط با بیماری آلزایمر محافظت کنید.
فعالیت های زبانی توانایی شما در تشخیص، به خاطر سپردن و درک کلمات را به چالش میکشد. آنها همچنین از تسلط، مهارت های گرامری و واژگان استفاده میکنند. با تمرین روزانه بازی های زبانی و کلمه ای، میتوانید دانش خود را در مورد کلمات جدید گسترش دهید و خیلی راحت تر کلمات آشنا را بازیابی کنید.
5. به خاطر مغز خود ورزش کنید.
حرکت دادن بدن نیاز زیادی به مغز دارد. حتی ورزش سبک تا متوسط، نورون های بی شماری را فعال میکند که پیام های مکرر و سریع را از سیستم عصبی تولید، دریافت و تفسیر میکنند. این نورون ها انقباضات عضلانی، بینایی، تعادل، عملکرد اعضای بدن و همه فعل و انفعالات پیچیده سیستم های بدن را هماهنگ میکنند.
ورزش بدنی میتواند با افزایش سن مغز شما را سالم نگه دارد و از بیماری هایی مانند زوال عقل پیشگیری میکند. با افزایش سن، سیستم گردش خون شما کند میشود که میتواند باعث نقص شناختی شود. از آنجا که ورزش مزایایی برای سیستم گردش خون دارد، جای تعجب نیست که به بهبود فعالیت مغز کمک میکند.
6. موسیقی
مدتهاست که موسیقی برای تقویت قدرت مغزی شما توصیه میشود. تحقیقات همچنین نشان داده است که گوش دادن به موسیقی هنگام ورزش باعث افزایش سطح شناختی و مهارت تسلط کلامی در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر میشود.
موسیقی میتواند عملکرد شناختی و تمرکز ذهنی را افزایش دهد. یک تیم تحقیقاتی از مرکز پزشکی دانشگاه استنفورد نشان داد که موسیقی نواحی مغز را با توجه، پیش بینی و به روزرسانی رویداد درگیر میکند. این بهانه خوبی برای دانلود چند آهنگ جدید و آواز خواندن است.
7. ایروبیک مغزی
یکی از ساده ترین روش ها برای تقویت عملکرد مغز، یادگیری چیزهای جدید است. این جمله قدیمی وجود دارد که هر روز باید چیز جدیدی یاد بگیرید. این بدان معنا نیست که شما باید کتابهای درسی مدرسه را جدا کنید و هندسه دبیرستان را که به شما فشار میآورد را دوباره مرور کنید. یادگیری چیزهای جدید میتواند شامل مسافرت باشد. یادگیری در مورد مکان ها و فرهنگ های مختلف، یادگیری نواختن ساز، یاد گرفتن یک سرگرمی جدید مانند بافندگی.
ایروبیک برای مغز ممکن است شامل به خاطر سپردن پایتخت های کشورها یا یادآوری نام ستارگان سینما باشد که اسم فامیل آنها با الف شروع شده است
تمرینات ذهنی میتوانند حافظه شما را تقویت کنند و میتوانند اتصالات عصبی را تقویت کنند و همچنین ارتباطات جدیدی ایجاد کنند. اگرچه شروع یک کار جدید یا انجام یک تمرین ذهنی ناآشنا ممکن است در ابتدا دلهره آور به نظر برسد، تلاش مکرر نتیجه خواهد داد. مسیر رشد تمرینات ذهنی و یادگیری کارهای جدید برای حفظ و تقویت عملکرد مغز را توصیه میکند. برای داشتن بهترین نتیجه، تمرینات خود را ثابت و چالش برانگیز نگه دارید، دقیقاً مانند تمرینات بدنی.
8. تمرین مشاهده جزئیات را انجام دهید.
وقتی بیرون از خانه هستید تمرین کنید! 4 جزئیات از افرادی را که در جمع با آنها روبرو میشوید به خاطر بسپارید. به عنوان مثال، به رنگ موها، نوع کفش ها یا بوی آنها توجه کنید.
ما به اندازه کافی مشاهده گر نیستیم؛ ما در واقع به جایی رسیده ایم که غالباً نمیتوانیم اطلاعاتی را دریافت کنیم که مغز ما باید آنها را بخاطر بسپارد زیرا سر و کارمان دائما با گوشی های موبایل است و ترجیح میدهیم از آدم ها عکس بگیریم. در حالی که در یک کافه نشسته اید، یک نفر را انتخاب کنید و او را با جزئیات در سر خود توصیف کنید.
9. مراقبه کنید.
تمرین مدیتیشن از بسیاری جنبه ها باعث بهبود زندگی ما میشود. این کار بر روی تنفس، کنترل احساسات و رشد معنوی بدون ضرورت ورود به حوزه دینی انجام میشود.
با مراقبه، توانایی تمرکز شما افزایش مییابد، زیرا شما توجه خود را فقط بر روی یک فعالیت متمرکز میکنید.
همچنین به ارتقا نظم، اعتماد به نفس و خودآگاهی کمک میکند – ما غالباً وقت نمیگذاریم که متوقف شویم و به زندگی و انتخاب خود فکر کنیم، اینطور نیست؟
همچنین، مدیتیشن پادزهر استرس است که تعدادی بیماری ثانویه ایجاد میکند.
10. برقص
برقص یادگیری حرکات رقص جدید، مغز را برای ایجاد ارتباطات عصبی جدید فعال میکند. همچنین پاسخ مغز شما را نسبت به استرس آرام میکند. پس برو و در آن کلاس رقصی که همیشه میخواستی شرکت کنی ثبت نام کن!
دکنر مهدی اشرف زاده رئیس گردشگری ورزشی استان خراسان رضوی | مسیر رشد
دیدگاهتان را بنویسید