آشنایی با چند نکته مهم، برای تمرکز حواس چه بخوریم؟
تمرکز حواس
تمرکز امری اکتسابی می باشد و بسیار طبیعی است که آدمی گاهی دچار حواس پرتی شود. در واقع ” حواس پرتی تمایل ذاتی ذهن به درگیری و فعالیت می باشد ” ذهن، مدام مشغول است و در حال کنجکاوی و فعالیت می باشد. اگر مشغول کاری باشید و تمام حواس و تمرکزتان را معطوف به آن کار نمائید. ذهن دیگر دچار حواس پرتی نشده و وقت برای تعمل و فکر کردن به چیزهای دیگر را نخواهد یافت. در این مقاله ما قصد داریم که برای داشتن حواسی جمع و اینکه برای تمرکز حواس چه بخوریم؟ به چند نکته مفید بپردازیم.
اشاره به چند نکته مهم، برای تمرکز حواس چه بخوریم؟
پرورش تمرکز یک نوع مهارت محسوب می شود. بنابراین برای دستیابی به آن در کنار تکنیک های ساده ای همچون ورزش کردن، داشتن خواب کافی، انجام بازی های فکری و … توجه به تغذیه و اینکه چه نوع مواد مغذی و پر فایده ای را به مغز و سایر اعضای مرتبط با آن برسانیم، بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد.
مغز به ویتامین، مواد و املاح معدنی و مغذی در طی روز احتیاج دارد. در حقیقت تغذیه نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد حافظه دارد. از سویی اضطراب، افسردگی، خستگی و بی خوابی هم از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش تقویت حافظه و بالطبع حواس پرتی دارد. بنابراین برای آنکه بگوئیم برای تمرکز حواس چه بخوریم؟ می بایست به وعده های غذایی خود بیش از حد توجه نمائیم.
همانطور که می دانید صبحانه مهمترین وعده غذایی روزانه می باشد. بلند شدن از خواب و شروع فعالیت روزانه نیاز به انرژی و توانایی دارد. علاوه بر تامین مقدار کالری مورد نیاز برای قوای بدن، مغز نیز برای فرمان دادن نیاز به انرژی و توانایی دارد. استفاده از غلات به خصوص غلاتی که حاوی جو پرک می باشند به خاطر املاح معدنی و وفور ویتامینB بسیار مفید و مناسب می باشند.
خانواده ویتامین گروه B نقش بسیار مهمی در تقویت حافظه و افزایش تمرکز و حواس دارند. مثلاً در صورت کمبود ویتامین B1 و یا همان تیامین در وعده های غذایی روزانه، فرد دچار افسردگی، بی خوابی، ضعف و خستگی می شود که بالطبع بر روی حافظه تاثیر گذاشته و عامل مهمی در پراکندگی حواس می باشد.
همچنین توجه به سبزیجات که نقش بسیار مهمی در تقویت و افزایش تمرکز حواس دارند، بی تاثیر نخواهد بود. سبزیجات برگدار همچون اسفناج و کلم بروکلی به دلیل سرشار بودن از آهن، ویتامین و پروتئین های مقوی و مغذی در افزایش حافظه تاثیر گذار می باشند.
وعده های غذایی سرشار از فولیک اسید همچون جگر، حبوبات نظیر نخود، عدس و یا بادام زمینی نیز می توانند کمک شایانی در جمع کردن حواس داشته باشند.
در طی روز خوردن چند عدد مویز هم که غنی از آنتی اکسیدان می باشد، علاوه بر سیری می تواند نقش مهمی در تمرکز حواس ایجاد کند.
همچنین خوردن هشت لیوان آب در طی روز و اجتناب از خوردن هر گونه مشروبات الکلی هم در تقویت حافظه و تمرکز حواس بی تاثیر نخواهد بود. چنانکه می دانید مشروبات الکلی در بر هم زدن تعادل بدنی و به هم ریختگی ذهنی و عدم ایجاد تمرکز در انسان بی تاثیر نمی باشند. در صورت زیاده روی در خوردن مشروبات، امکان زوال عقل و از بین رفتن حافظه قوت می گیرد. بنابراین در خوردن آنها باید جانب احتیاط را رعایت نمود.
مصرف دانه های مغذی همچون آجیل که سرشار از ویتامین E، مواد مغذی و معدنی به همراه اسیدهای چرب مفید می باشند نیز کمک فراوانی در تقویت حافظه دارد. ویتامین E منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها بوده که در کاهش آلزایمر و زوال عقل بسیار تاثیر گذار می باشد.
منابع
دیدگاهتان را بنویسید