جملاتی برای شروع سخنرانی یا مشت اول
برای درک بهتر شروع خوب و یا اهمیت جملاتی برای شروع سخنرانی باید آن را تشبیه به یک نبرد کنیم، یعنی سخنرانی را میدان نبرد و عرصه تقابل دو نیرو بدانیم که در یک سو سخنران و در سوی دیگر مخاطبین ایستادهاند. سخنران را یک فرمانده و جنگجو تصور کنیم که قصد دارد در این نبرد پیروز شود و با موفقیت جنگ را خاتمه دهد.
اینک با این تشبیه ما باید به این مقوله بپردازیم که یک فرمانده چطور میتواند در یک نبرد اینچنینی موفق شود؟ تجربه نشان داده طرفی در یک نبرد موفق میشود که بتواند در شروع جنگ، آتش بیشتر و پر حجم تری را روی سر طرف مقابل بریزد. این آتش سریع و موثر و یکباره است که میتواند قدرت تفکر و عمل را از نیروی مقابل بگیرد و پیروزی حتمی را برای طرف دیگر به ارمغان بیاورد که به اصطلاح به آن آتش تهیه میگویند.
یک سخنران خوب در حکم یک جنگجویی است که باید آتشی موثر، قوی و یکباره را بر سر مخاطبین خود بریزد و در واقع با مجذوب کردن، آنها را بر روی صندلیهای خود میخکوب نماید.
یکی از نکات مهم در سخنرانی زبان بدن است، حرکات بدن و نوع لحن و صدا میتواند حاضرین را به وجد آورد.
یک شروع مناسب میتواند تا آخر سخنرانی، اراده و قدرت را در دست سخنران نگه دارد و به نحو احسن سخنرانی خود را به پایان برساند. جملاتی برای شروع سخنرانی باید انتخاب شود که این اتفاق را رقم بزند. حال این سخنان مجذوب کننده چه میتواند باشد؟ یک سخنران میتواند با قدرت و فن بیان خود به عنوان مثال چنان از یک لیموترش صحبت کند که آب بزاق دهان مخاطبین نیز افزایش یابد.
شروعی مهیج با جملاتی برای شروع سخنرانی
قطعا جملاتی برای شروع سخنرانی باید استفاده شود که تجربی و کاربردی باشد و این بستگی به جمع مخاطب نیز خواهد داشت. برخی از سخنرانها سخنرانی خود را با یک مثال و یا ضرب المثل شروع میکنند که میتوانند در مخاطبین خود تاثیر بالایی داشته باشد.
برخی از سخنرانها سخنرانی خود را با یک داستان واقعی و باورپذیر از زندگی خود، یک شخص مشهور و یا دیگران حاضر در جمع مخاطبین شروع میکنند که میتواند تمام مخاطبین را مجذوب این مهم نماید.
برخی از سخنرانها با ارائه یک شعر زیبا و یا یک ترانه متناسب با موضوع سخنرانی و یا جمعیت مخاطبان میتوانند عنان کار را در دست خود بگیرند.
یک سخنران حرفهای، جملاتی برای شروع سخنرانی استفاده میکند که بتواند مخاطبین خود را غافلگیر نماید.
به عنوان نمونه سخنران برای تاثیر بیشتر جملاتی که برای ابتدای سخنرانی استفاده میکند میتواند با یک میکروفون بیسیم در بین جمعیت همانطور که مانند دیگران نشسته است به محض شروع مراسم سخنرانی در بین جمعیت حرکت نموده و تا رسیدن روی سن، سخنرانی خود را شروع و پشت تریبون ادامه دهد.
یک سخنران خوب باید قدرت این را داشته باشد که با جملاتی که برای شروع سخنرانی به کار می برد مخاطبین خود را تهییج نموده و هیجان آنها را به حدی برساند که آنها دیگر نخواهند این سخنرانی پایان پذیرد و جذب آن شوند.
دکتر مهدی اشرف زاده مدرس فن بیان
دیدگاهتان را بنویسید